Сьогодні в деяких запорізьких маршрутках водії знизили вартість проїзду до 3 гривень.

Про це повідомляє видання "Індустріалка".

Вчора і позавчора страйкували запорізькі маршрутники, які не захотіли працювати на "нового господаря".

За їхніми словами, раніше водії щодня платити данину із кожної машини - до 300 гривень. Містом їздить тисяча маршруток, тобто 300 тисяч гривень щодня відраховували особі, яка до автоперевезень не має жодного стосунку.

Читайте також: Маршрутники Запоріжжя увірвалися в будівлю міськради

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Підвищення вартості проїзду до 4 гривень водії пояснили тим, що реальна вартість проїзду - 3 гривні. Але з кожних 4 гривень одна гривня йде на хабар.

На знак протесту сьогодні водії вийшли на маршрути з табличками, на яких вказали справедливу вартість проїзду: 3 гривні.

І на самих маршрутках таблички із поясненням, чому так різко знизилася вартість квитка.

"Я не плачу данину Анісімову. Я не плачу відкати Сіну. Я не здамся без бою! Підтримай мене - і ми разом переможемо кримінал в Запоріжжі", - таке гасло в маршрутників.

Про "чесну революції" виданню докладніше розповіла громадська активістка Наталія Драган, яка є також членом комітету з питань євроінтеграції.

"До нас у громадську раду звернулися водії маршруток. Сказали, що підприємство "Стар-авто", на якому вони працювали, піддалося рейдерській атаці якогось депутата Полюсова і компанії. З подачі відомого Анісімова, який, як кажуть, вже повернувся в Запоріжжя. І не тільки фізично", - розповіла вона.

За її словами, водії попросили про допомогу, повідомивши що не хочуть працювати на нове керівництво компанії, бо вони є рейдерами.

З кожної машини брали від 100 до 150 гривень, залежно від стану транспорту, щільності маршруту. Водії заявили, що більше платити побори не будуть. Понад 280 машин не вийшли на маршрут.

Без машин залишилось п'ять маршрутів - 77, 76, 49, 10 і 65. Через це виник транспортний колапс.

Читайте також: У Миколаївській маршрутці з'явилось "розкладне ліжко"

Активісти кажуть, що замість них намагалися найняти нелегалів. Проте 20-30 машин не змогли замінити 280. Пасажири виїхати не можуть, всі скаржаться.

"Тому сьогодні водії 77-го і вирішили вийти на маршрут. Будуть возити людей по 3 гривні - так, як на мітингу вони і обіцяли", - підсумувала Наталія.