Село Вільшаниця Івано-Франківської області через супутник виглядає як тризуб. П'ять вулиць цього населеного пункту, два потоки і річка утворюють український герб.

"Перша згадка про село датована 1409 роком. У той час було Галицько-Волинське князівство. У князя Данила Галицького була печатка у формі тризуба. Так що все символічно у нас", - повідомляє сільський голова Вільшаниці Михайло Рапій.

Місцеві жителі повідомляють, що ще в радянські часи село поплатилось за свою чітку проукраїнську позицію. Вид тризуба, який створює село, можна побачити прямо з пагорба, розташованого недалеко від населеного пункту.

На даний момент у патріотичному селі 500 дворів і 1600 жителів, а прапори України вивішують лише на великі державні свята.

"Патріотизм має бути в серці. Мого діда засудили на 10 років на заслання в Норильськ за допомогу ОУН УПА", - розповів місцевий житель Михайло.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Радянські чиновники наказали в 1968 році змінити ландшафт, перебудувати село, щоб воно більше не нагадувало тризуб.

"Під час СРСР був готовий план по перебудові села, але він так і не був втілений. Жителі села постійно прикрашали вулиці і не прийняли план", - розповіла секретар Вільшанської міської ради Наталія Архамула.

Нагадаємо, що в селі Геча Берегівського району Закарпаття за допомогою сервісу Google Maps виявили загадкову гексаграму - шестикутну зірку.

Матеріал по темі: На Закарпатті знайшли село-гексаграмму