Українська діаспора облаштувала культурний центр України у передмісті Парижа у Франції.

Про це повідомляє 5 канал.

Його відкрили у старовинній церкві Бориса і Гліба у Санлізі. Церкву придбали українські співвітчизники, і тепер вона належить українській греко-католицькій громаді. Окрім служби, там відбуватимуться виставки та концерти.

"Церква завжди є берегинею пам'яті народу. І для нас є надзвичайно важливим зберігати пам'ять про нашу справжню історію. Бо той народ, який перестає пам'ятати – перестає існувати", – розповів глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав.

Читайте також: На Каннському фестивалі покажуть фільм про полонених на Донбасі

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Українська діаспора у Парижі також планує нанести культурний центр у Сенлізі на туристичні мапи, щоб популяризувати українсько-французьку історію та розвивати культурний обмін.

"Люди йдуть до церкви – помолитися та шукати кращого. Вони шукають громаду – зустрітися і поговорити", – вважає засновниця культурного центру Вікторія Делінджер.

Нагадаємо, наприкінці квітня у стокгольмському кінотеатрі Zita відбувся перший у Швеції фестиваль українського кіно. Подію урочисто відкрила міністр культури Швеції Аліс Ба Кунке, яка до цього побувала в Україні.

"Мені, як міністру культури і демократії, дуже приємно перебувати тут і відкривати фестиваль з думкою про те, що відбувається в Україні саме зараз. Там йде війна. Я повернулася звідти лише два тижні тому і досі переповнена враженнями від побаченого", - заявила вона.

Цей фестиваль на спонсорські кошти організував приватний стокгольмський український інститут, який започаткувала піаністка Наталія Пасічник.