Правоохоронці затримали 33-річного мешканця Чернігівської області за понад 20 злочинних нападів на столичні ломбарди. Чоловік посягнув на життя міліціонера, який намагався його затримати.

Про це "Знай" повідомили у прес-службі ГУМВС у Києві.

"Під час останнього кримінального правопорушення, скоєного у Деснянському районі Києва, зловмисник "розжився" готівкою – понад 36 тисяч гривень та ювелірними виробами загальною вартістю майже 400 тисяч гривень", - розповіли правоохоронці.

Читайте також: Харків'янин продавав наркотики біля шкіл

Чоловік поранив правоохоронця, коли той намагався його затримати. Міліціонер, який впізнав злочинця за орієнтуванням, досі лежить у шпиталі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

"Коли підозрілий молодик зайшов у приміщення кредитного товариства і почав вимагати від працівниць гроші, дільничий забіг слідом і наказав йому лягти на підлогу. Виконуючи команду дільничного, розбійник непомітно дістав зброю. Здійснив кілька пострілів і втік", - розповіли у прес-службі міліції.

Підозрюваний працював вантажником у Києві та отримував зарплату близько 3 тисяч гривень. Цього йому було замало, оскільки він утримує дружину і трьох неповнолітніх дітей.

Він пояснив, що на злочини його штовхнуло скрутне матеріальне становище. Він придбав зброю та у вільний від роботи час "виходив на справу".

Погрожуючи пістолетом працівникам ломбардів та установ з надання короткострокових кредитів, лиходій забирав золоті прикраси та гроші.

У ході розслідування з'ясували, що на його рахунку 21 розбійний напад, які злодій вчиняв протягом півроку практично по всьому Києву. Правоохоронці вважають, що насправді їх може бути значно більше.

Під час обшуку у нього вдома вилучили золоті прикраси та мобільні телефони, а на роботі у особистій шафці – ще частину ювелірних виробів.

Речі долучили до матеріалів кримінального провадження як речові докази. Зброю направили на експертизу.

2005-го затриманого уже притягали до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Тоді йому дали п'ять років позбавлення волі, але він вийшов через три - за зразкову поведінку.

Чоловік свою провину визнав повністю.