В Івано-Франківську сьогодні розпочався XIII Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. Він проходить на площі фортечної галереї "Бастіон" і приурочений до святкування Дня міста.

Як повідомив мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, якщо раніше міська влада підтримувала фестиваль ковалів лише морально і організаційно, то цього року виділили "вагому фінансову підтримку" - 100 тисяч гривень.

Цього року на фестиваль приїхали ковалі з 12 країн - США, Великобританії, Франції, Голландії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Італії, Молдови, Російської Федерації (Санкт-Петербург), Бельгії, Чехії. Разом з українськими гостями у фестивалі візьмуть участь близько 200 осіб.

Організатори відзначили, що ковалі виготовлять для міста спільну композицію під назвою "Гніздо".

"Це така філософська ідея. Гніздо — це наша хата, наше подвір'я, наше місто, селище, містечко,наша країна, земля і всесвіт. Тобто ми маємо привнести в неї від себе позитив, добро і пропонуємо ковалям принести і покласти у це гніздо щось своє, свої витвори, які них на думці", - пояснив голова громадської організації"Свято ковалів" Сергій Полуботько.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Читайте також: Вінничанка виготовляє ляльки, у яких є душа (фото)

Серед заходів фестивалю - ярмарок кованих речей, конференції-презентації ковалів, демонстрація ковальської праці та майстер-класи, пленер, на якому виготовлять три нові композиції на тему "Позитив", міжнародна виставка "Орнаментальне ковальство".

Фестиваль триватиме три дні.

Зазначимо, Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва проводять в Івано-Франківську з 2001 року.