Вчора в Києві стартувала екологічна акція "Зроби Україну чистішою 2015". До ініціативи мешканців столиці приєдналася дружина президента України Марина Порошенко, яка приїхала з ранку на Труханів острів і помогага прибирати його від сміття.

"Я був дуже здивований, коли побачив першу леді країни на прибиранні. Безумовно, я чув про те, що Марина Порошенко відвідує дитячі будинки, волонтерів, поранених солдатів. Вважаю такий вчинок дуже щирим, тому що вона дійсно прибирала разом з нами, а не просто фотографувалася.", - повідомив "Знай" активіст Василь.

Сьогодні такі акції пройдуть у багатьох містах. У Львові місцеві жителі прибирали Шевченківський гай, парк культури ім.Б.Хмельницького, Сихівський парк і Стрийський парк.

Читайте також: Перша леді пропонує ввести "уроки добра" в школах

У проекті беруть участь волонтери, громадські активісти, органи шкільного, студентського самоврядування, громадські організації, місцеві жителі. Організатори заходу розповіли, що їх метою є не тільки очищення країни від сміття, а й підвищення відповідальності в українців за навколишнє середовище.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Під егідою організації "Зроби Україну чистою" щорічно проходять подібні події. За час свого існування активісти залучили до співпраці більше 200 000 українців і провели ряд масштабних екологічних акцій з прибирання, еко-освіти, розвитку місцевих громад.