Столична влада вирішила тимчасово закрити Київський фунікулер. Це четвертий випадок за всю історію існування київського "гірського трамвайчика". Закриють його через проведення капітального ремонту з 20 липня по 20 серпня.

Про це повідомляє прес-служба КМДА,

"Цього року фунікулеру виповнюється 110 років – ювілей будемо святкувати 7 травня. За ці роки він тільки три рази капітально ремонтувався – в 1928, 1958 та 1984 році . Цього року плануємо перевірити близько 50 тисяч деталей. Зробимо нові двері, замінимо троси, гідравліку, колеса", - каже керівник Київського фунікулеру Микола Окольничий.

У "Київпастрансі" пояснюють, що ремонт обійдеться у 600 тисяч гривень.

Цікаво, що минулого року фунікулер теж закривали на ремонт – з 22 липня по 22 серпня. Позаторік, у 2013 році його теж закривали на ремонт у вересні-жовтні. 2012 року фунікулер зачиняли з 1 вересня по 1 жовтня. Суми коштів, виділених на ремонт, тоді не вказували.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"У відповідності з правилами обладнання та утримання рельсо-канатних підйомників, ми маємо ремонтувати фунікулер щороку. Це контролює Держнаглядохоронпраці", - пояснює Окольничий.

Кияни не розуміють чому фунікулер потрібно ремонтувати теплої пори року - коли у місті багато гостей та охочих скористатися цим видом транспорту.

"Чому фунікулер не закривають на ремонт у березні чи у жовтні? На початку серпня до мене приїде з Білорусії сестра з племінниками. Для неї фунікулер - це спогади її молодості", - каже киянин Валентин Зінченко.