23 квітня на засіданні постійної комісії Київради депутати підтримали проект рішення присвоїти лідеру рок-гурту "Океан Ельзи" звання почесного громадянина Києва.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"Святославу Вакарчуку присвоять почесне звання за визначні особисті заслуги у культурному та соціальному розвитку столиці й активну громадську діяльність", - ідеться в повідомлені.

Читайте також: "Океан Ельзи" присвятив Нємцову пісню "Надежда"

Зазначається також, що він не лише вніс вагомий внесок в музикальну культуру столиці, а і сприяв розвитку освіти та науки. Окремо відзначають створення ним благодійного фонду "Люди майбутнього".

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Святослав Вакарчук — український музикант та лідер рок-гурту "Океан Ельзи", композитор, громадський діяч. Він є заслуженим артистом України, нардепом 6-го скликання і кандидатом фізико-математичних наук.

Довідка. Звання "Почесний громадянин міста Києва" Київрада започаткувала у 2000-му році. Його присвоюють як українцям, так і іноземцям, а також особам без громадянства. Головне, щоб про кандидата можна було сказати, що він вніс помітний внесок у соціально-економічний розвиток міста, збагачення національної, культурної та духовної спадщини або вів благодійну, гуманітарну чи громадянську діяльність.

У столиці тричі вводили це звання: у царській Росії, за радянської влади і у незалежній Україні.

Наразі пільги для почесних громадян Києва не передбачені.