23 квітня білоруські рятувальники виконували незвичайне бойове завдання.

Про це повідомляє прес-служба МНС Білорусі.

Близько 18 години від співробітників ДСНС України надійшло повідомлення білоруським рятувальникам про пожежу в селі Старі Яриловичі Чернігівської області. Вони повідомили, що горять кілька житлових будинків і господарських будівель, потрібна допомога в гасінні.

На місце пожежі одразу ж була направлена ​​техніка з найближчого підрозділу МНС Білорусі.

Митні та прикордонні служби двох держав злагоджено спрацювали в даній ситуації. Вони організували миттєвий пропуск білоруської пожежної техніки та особового складу через кордон.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Після прибуття на місце виклику білоруська бригада рятувальників виявила, що в селі горів житловий будинок і більше десятка нежитлових будівель.

Після узгодження дій з співробітниками ДСНС України, їм було поставлено завдання щодо захисту сусідніх будівель від вогню та гасіння пожежі в чотирьох палаючих будівлях.

"У нас є домовленість з білорусами, згідно з якою ми допомагаємо їм гасити пожежі на прикордонній території з їх боку, а вони - на нашій. Домовленість щорічно переукладають, а скористатися нею вдалося вперше. На моїй пам'яті такі міжнародні бригади на Чернігівщині ще нічого не гасили . Але цей випадок показав, що на білорусів можна покластися. Діяли вони злагоджено і оперативно. Прикордонники пропустили їх без затримок ", - кажуть у прес-службі Чернігівської МНС

Спільними зусиллями міжнародної бригади з масштабною пожежею вдалося впоратися. Близько 22 години білоруські рятувальники повернулися на батьківщину.

Нагадаємо, що в Росії продовжують вирувати пожежі. У Забайкальському краї площа лісових пожеж за добу зросла на 24 тисячі гектарів. Зараз зафіксовано 40 пожеж на площі в 142 тисячі гектарів.

Цікаво, що жодна сусідня країна не пропонувала Росії свою допомогу в ліквідації пожеж.