Запорізький активіст поширив інформацію, що директор школи №104 наказала вчителям терміново зняти державну символіку з класів та заборонити учням ходити із жовто-блакитними стрічками. Прокуратура та місцеві мешканці спростували інформацію.

Про шкільну заборону написав запорізький активіст Ігор Самалаха у своєму Facebook. Його повідомлення одразу підхопили українські ЗМІ.

"З усіх кабінетів негайно прибрати всю українську символіку. І, щоб, символіки взагалі не було ні у вчителів, ні в учнів. Залишилося потерпіти трохи. 9 травня в Запоріжжя прийде Росія. І, нарешті, все налагодиться", - "процитував" активіст директорку.

Читайте також: На Вінничині звільнили вчительку-українофобку

На думку Саламахи, керівник школи не могла сказати подібне без вказівки "згори".

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Значить, йде вказівка від Чухрай (директор Департаменту освіти Запорізької міської ради). Чухрай підпорядковується меру", - пише він.

Активіст також згадав про нещодавню заяву Вілкула, що в Запоріжжі 9 травня збираються виводити працівників "Запоріжсталі" на підтримку "правдивої історії нашого народу".

"Наскільки я знаю, є стаття про сепаратизм. І СБУ має негайно на такі речі реагувати", - написав Ігор Саламаха.

Після такого повідомлення, яке швидко розійшлось у мережі Інтернет, співробітники запорізької прокуратури приїхали до навчального закладу. Вони не побачили жодного натяку на прояви сепаратизму.

Місцева мешканка, донька якої навчається у школі №104, також спростувала інформацію про провокативний шкільний наказ директорки.

"Вся українська символіка лишилась там, де і була. Прапор на вході, плакати із гімном і державною символікою у холі, все на місці", - розповіла вона "Знай".

Нагадаємо, 17 квітня Олександр Вілкул розмістив на своїй сторінці Facebook повідомлення про те, що робочі планують вийти на масштабний мітинг.

За його словами, металурги і машинобудівники Запоріжжя і Дніпропетровська, шахтарі та гірникі Павлограда та Кривого Рогу вийдуть 9 травня на Марш Перемоги.

"У людей накипіло. Люди праці вийдуть, щоб захистити ветеранів та правдиву історію нашого народу", - написав він.