У лікарню Вінниці потрапила 18-річна студентка Марина, яка заради краси схудла на 29 кілограмів. Медики не врятували дівчину. Як тільки їй підключили апарат штучного дихання, вона померла від виснаження. У неї діагностували крайню ступінь анорексії.

Подруги студентки повідомили, що вона прагнула стати актрисою, для чого і сіла на дієту рік тому. У соціальній мережі дівчина виглядає дуже стрункою.

"Вона мені два місяці тому сказала, що дуже хоче жити. У неї були сльози на очах при цьому.А я не розуміла її хвороби і говорила, що вона молода і все у неї ще вийде", - розповіла близька подруга Марини.

Дівчина лікувалася від анорексії цілий рік, в її навчальному закладі про це дізналися за чотири дні до смерті. Директор Вінницького училища культури і мистецтв Станіслав Городинський повідомив, що студентка останнім часом хворіла, постійно приносила медичні довідки в деканат.

Психологи відзначають, що анорексія є серйозним захворюванням, лікування якого вимагає підтримки близьких і рекомендацій не тільки лікарів, а й психіатрів.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"В основному анорексією страждають неповнолітні дівчата, які ще не дозріли психологічно і схильні до впливу з боку модних тенденцій. Як відомо, в індустрії моди, кіно довгий час загальноприйнятими були канони худорлявості, склався стереотип, що потрапити в фешн-індустрію можна тільки струнким дівчатам. Тому молоді дівчата, у яких до іншого склалися комплекси в процесі розвитку, в гонитві за худорбою і "красою" відмовляються від їжі. Проблема в тому, що при анорексії вживання їжі в подальшому стає неможливим, організм на психологічному рівні відмовляється приймати продукти", - повідомив "Знай" психолог Дмитро Тарасов.

Нагадаємо, що вчені знайшли ген, що сприяє розвитку анорексії, тому що порушує переробку холестерину в організмі.