Видання The Daily Mail опублікувало результати дослідження експертів Sleep Cycle ("Цикл сну"), які склали рейтинг солодкого сну народів світу . Україна посіла в цьому списку 9-е місце. За даними видання, середня тривалість сну українців становить 6 годин 52 хвилини. Лідирує в рейтингу Словаччина. В цілому ж десятка країн з найвищою якістю сну виглядає так:

1. Словаччина
2. Китай
3. Угорщина
4. Чехія
5. Польща
6. Швейцарія
7. Тайвань
8. Австрія
9. України
10. Німеччина

Як з'ясували фахівці, раніше за всіх у світі прокидаються жителі Південної Африки - в середньому вони встають о 6:09.

В результаті дослідження вдалося з'ясувати, що найкраща якість сну у людей відзначається в ніч з середи на четвер. Гарний настрій після пробудження спостерігається у людей по суботах - 71% опитаних з усього світу відзначали, що саме в суботу прокидаються в доброму гуморі. 90 відсотків країн у цей день сплять довше і прокидаються пізніше.

В цілому дослідники отримали інформацію від 941 тисячі чоловіків і жінок у віці від 18 до 55 років в 47 країнах, що використовують додаток Sleep Cycle.
Програма, яку скачують на смартфон або планшет, оцінює якість сну власника гаджета, аналізуючи його фази, кількість пробуджень за ніч та інші показники.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще