У столиці виникала потреба у будівництві нового слідчого ізолятора, але за межами Києва. Причиною цього стала зношеність нинішніх корпусів СІЗО.

Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника управління Державної пенітенціарної служби у місті Києві і Київській області Юрій Сіденко, передає УНН.

"Вже назріла та нагальна потреба будівництва нового слідчого ізолятора. І можливо навіть не на цій території", сказав він.

Також Сіденко додав, що не треба зволікати і починати будівництво слід негайною.

За його словами, перші будівлі Київського слідчого ізолятора збудували більше ста років тому і вони вже "фізично і морально" застаріли.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Сіденко вважає, що ремонтувати камери не має сенсу і це буде "викиданням коштів на вітер". Оскільки, вся каналізаційна та вентиляційна системи, а також система стін потребують змін.

"Тому відремонтувати, на нашу думку, це все, що на сьогодні є, буде потребувати значно більше коштів, ніж для будівництва нового слідчого ізолятора", - уточнив посадовець.

Чиновник повідомляє, що на утримання Київського слідчого ізолятора державний бюджет виділяє близько 30 млн. грн. на рік.

Заступник міністра юстиції Гія Гецадзе заявив, що будівництво нового ізолятора мало б початися ще у 2005 році.

Він також додає, зараз розробляється конкретний план і шукаються західні партнери, які долучаться до цього.Наразі вони допомагають, консультаціями та експертами з різних законодавчих актів.

Гецадзе підкреслив, що партнерів мають намір залучити і до участі в інфраструктурних проектах.