На Миколаївщині судитимуть двох бойовиків "ДНР". Один із них був особистим охоронцем Пушиліна. Його затримали в Миколаєві, де він працював над залученням найманців.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

У Миколаївській області завершено досудове розслідування стосовно двох місцевих жителів - бойовиків ДНР, один з яких був особистим охоронцем одного з лідерів сепаратистів Дениса Пушіліна. Другий затриманий - гранатометник із козачого бандформування "Соколина сотня".

Читайте також: Сепаратисти заплатили 18 тис гривень за вибух у Запоріжжі

Сепаратистів затримали в грудні 2014 року в Миколаєві, куди вони прибули для залучення найманців.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Вони були активістами "антимайдану", брали участь в антиукраїнських акціях річної давності у Миколаєві та Одесі. Після підготовки в спецтаборі під Донецьком їх зарахували до різних загонів.

Як повідомляє СБУ, охоронець контролював надходження "шефу" готівки від реалізації корупційних схем, стежив, щоб її не забирали собі інші ватажки.

Другий терорист брав участь в обстрілі з гранатомета позицій українських військових і мирних населених пунктів у складі загону "козачків".

У бойовиків вилучили 3 гранати різних модифікацій, а також підроблений паспорт громадянина України під час обшуків.

Їх звинувачують за статтею Кримінального кодексу за участь у діяльності терористичної організації, незаконне поводження зі зброєю та підробку офіційних документів. Провадження направили до Центрального райсуду Миколаєва.