На елітному київському Печерську нова мода – місцеві жителі почали масово розпалювати багаття у власних квартирах. Воно їм потрібне для шашликів.

"29 березня ми отримали виклик, що горить квартира. Пожежний підрозділ виїхав до будинку на вул. Чеська, 4. Виявилося, що на 1-му поверсі десятиповерхівки на балконі квартиронаймач в мангалі готував шашлики. До квартири він нас не допустив. Але, як повідомили сусіди, така ситуація трапляється вже не вперше", - кажуть рятувальники.

Ще один випадок стався на вул. Панаса Мирного, 17.

"За повідомленням, горів дах будинку. Піднявшись, ми встановили, що житель мансардного поверху готував в "тандирі" шашлик. Робив це на горищі над своєю квартирою. На щастя, внаслідок цих випадків ніхто не постраждав. Але ж, держава зазнала матеріальних втрат на забезпечення пожежних частин паливо-мастильними матеріалами", - каже заступник начальника Печерського ДСНС Євгеній Савчук.

Рятувальники пояснюють, що ці виклики в них зафіксовані як "хибні", адже ніхто не постраждав. Проте, розпалення відкритого вогню в квартирах для них стало несподіванкою. В інших районах міста подібні випадки не фіксували.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще