Вандалів, які вкрали з могили відомого письменника Євгена Гуцала пам'ятник, затримано. Про це повідомили "Знай" в Голосіївському райвідділку міліції Києва.

"Вони розчленували "Бронзову постать жінки в скорботі", яка стояла на могилі письменника. А куски поздавали в різні пункти прийому металобрухту. Навіть не могли згадати, за які суми. Виручене пропивали", - розповіла прес-офіцер Голосіївського РВВС Наталія Тітова.

З заявою про зникнення пам'ятнику на Байковому цвинтарі заявив до міліції син митця ще 10 березня. Правоохоронці встановили, що причетні до "мародерства" двоє жителів Богуславського району Київської області. Обидва раніше неодноразово судимі, востаннє – на початку цього року. Також, вони зізнались, що майже півроку крали на кладовищі барельєфи, огорожі та хрести з могил.

"Пояснили, що приїхали на заробітки до столиці. А не знайшовши роботи, вирішили збагатитися, здаючи крадений метал. В ніч з 28 лютого на 1 березня проникли на територію Байкового кладовища. Прийшли на ділянку "Старопольське", на якій знаходиться могила письменника. Розхитали, виламали та розбили на частини бронзовий пам'ятник. Правоохоронці встановили місце збуту та свідків, які вказали на затриманих чоловіків", - уточнює Тітова.

Провадження відкрили за статтею "Наруга над могилою". Затриманим "світить" до семи років тюрми.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Письменник, журналіст та сценарист Євген Гуцало помер у 58 років. В 1995-му його поховали на цьому цвинтарі.