За тиждень безстрокової акції Фінансовий майдан біля будинку Національного банку змінив вимоги. Тепер мітингувальники вимагають відставки голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої та прийняття закону про перевірку законності умов надання валютних кредитів зі сторони банків. Люди встановили буржуйки, намети, і погрожують оселитися під стінами Нацбанку до відставки Гонтєвої.

"За тиждень до нас ніхто не вийшов. Тільки Аваков із Геращенком приїжджали вибачатися, і то після розгону", - каже Андрій Ткаченко, якій чергує на Інститутській другій день.

На початку свого Майдану, мітингувальники вимагали повернення валютних кредитів по тому курсу, по якому вони їх брали у 2006-2008 роках. Наразі головною стала вимога перевірки законності нарахуваннями банками валютних кредитів.

"Я взяла 60 тис. доларів іпотеки у 2008 році. До минулого місяця виплатила майже 55 тис Виявляється, що я маю виплатити ще 70 тис. доларів, якщо перерахувати на той курс, по якому я брала ці гроші 8 років тому! Та ніколи я не виплачу такі гроші і квартиру свою теж нікому не віддам. Кому я тоді виплачувала ці 55 тисяч? Шахраям, які хочуть забрати в мене єдине житло за борги, які вони самі ж і створили?", - обурюється Тетяна Василенко.

Фінансовий Майдан біля будівлі Національного банку розпочався 23 лютого, коли кілька сотень активістів прийшли із "гламурним смітником для Гонтарєвої", двома наметами та плакатами із вимогою відставки голови Нацбанку та стабілізації курсу гривні. 26 лютого в ночі співробітники комунальних підприємств разом із міліцією намагалися очистити майданчик біля входу в будівлю банку. Після відмови, між активістами та міліцією сталася бійка. Міністр МВС Арсен Аваков в ту же ніч звільнив начальника Печерського райвідділу міліції у Києві, вибачився перед мітингувальниками та пообіцяв знайти і покарати винних протягом 48 годин. Станом на 2 березня, результати розслідування дій міліції в тих подіях – невідомі.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще