Місія ОБСЄ, яка відслідковує ситуацію в зоні АТО, відзвітувала, що бойовики відвели від лінії зіткнення 6 колон важкої техніки. Чотири - з ДНР, та дві ЛНР.

"Зафіксовано переміщення чотирьох окремих колон т. зв. ДНР. В кожному випадку представники місії супроводжували бойовиків ДНР до місця, де були зосереджені попередньо залишені колони", - йдеться у звіті.

Першу колону з 5 "Градів", БТР, вантажівок та фургонів зафіксували за 5 км від Донецька. "Гради" та вантажівки також входили у колону відведення у населених пунктах Карло-Марксове та Новозар'ївка.

На території, підконтрольній ДНР, представники ОБСЄ зафіксували кілька вантажівок та танків без розпізнавальних знаків. Поблизу Іловайська виявили 60 білих фургонів із російського "гумконвою".

У ЛНР самі запросили місію ОБСЄ контролювати відведення важкого озброєння у двох колонах.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

"У першій, яку місія зустріла біля населеного пункту Брянка, були чотири 122-мм самохідні гаубиці, БТР, 5 систем "Град" та вантажівка. У другій, за 7 кілометрів на південь від Луганська - п'ять 152-мм гаубиць".

Представники місії їхали за колонами, поки ті не відійшли від лінії зіткнення. Згодом планують перевіряти майданчики з відведеною технікою щодня.