Учора Прикордонслужба Білорусі повідомила, що вони пострілами припинили спробу прориву кордону з боку України.

Начебто в ніч на вівторок на ділянці Пінського прикордонного загону в Кобринському районі з української сторони група невідомих намагалася прорватися через кордон.

"Група порушників у складі близько 20 осіб з кіньми була зупинена білоруським прикордонним нарядом. У відповідь на агресивні дії порушників прикордонниками застосовано табельну зброю", - кажуть білоруси.

Додають, що серед нападників є поранені. А порушники кордону кинули чотирьох коней та втекли в Україну.

Луцькі прикордонники розповіли нам, що зараз спільно з білоруськими колегами розслідують всі обставини справи. "Це сталося неподалік селища Ратне Волинської області. Але не вірте тому, що написали в повідомленні. Інформація не відповідає дійсності. Деталями того, що сталося, ми зможемо поділитися тільки завтра", - розповів нам один з прикордонників.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Місцеві жителі теж обережно висловлюються про цей випадок. Кажуть, що це більше схоже на провокацію з боку сусідів.

"Для Волині хтось підкинув велику свиню", - тільки й говорять. Відомо, що минулої весни волинським прикордонникам допомагали охороняти 20-кілометровий кордон з Білоруссю козаки зі Славути. Представники громадського формування пояснили, що на конях легше пересуватися по болотяній місцевості. Можливо, саме їх і сприйняли за порушників кордону.