На Житомирщині через аномальну спеку та відсутність опадів може розпочатись масова загибель риби.
Головною причиною цього є висока температура води,яка нагрілася до 25-27 градусів, повідомляють у Житомирському обласному управлінні рибоохорони.
До того ж вода у річках починає "цвісти", внаслідок чого у ній зменшується кількість кисню. Тож, якщо ситуація не змінеться найближчим часом, наголошують в управлінні, риба почне гинути ще й від нестачі повітря.
"Першими постраждають найбільш чутливі до вмісту кисню у воді риби – судак, білий амур тощо. Якщо така висока температура триматиметься й далі, то мору не уникнути по всій території області. Його масштаби залежать від повноводності та течії у водоймі – чим менш повноводна річка, тим серйознішою буде загибель риби", - відзначила іхтіолог Житомирського обласного управління рибоохорони Інна Порхун.
Читайте також: "Дніпро на межі екологічної катастрофи" - екологи
Гороскоп на сьогодні 24 грудня: непорозуміння Близнюків, відмова Дів та невдачі Стрільців
Податковий зашморг затягнеться: які зміни очікують українців
ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні
Зимові канікули можуть подовжити: коли школярі підуть відпочивати і на скільки
Практично всі річки Житомирщини належать до басейну Дніпра чи Прип'яті, проте киянам хвилюватися не варто, бо заражена вода із річок регіону не дійде до сусідньої області, зазначають експерти.
У липні Житомирські рибоохоронці вже фіксували масову загибель риби на річці Хомора у Баранівському районі. Тоді загинуло майже 2 тисячі рибин. Як показала експертиза, риба загинула саме від задухи, спричиненої спекою та відмиранням синьо-зелених водоростей, які продукують кисень у воді.