Російські турфірми вже не приховують, що для заможних любителів екстриму продають сафарі-тури на війну в Донбасі. Російська преса рекламує послуги московської фірми "Мегаполіс курорт". Там за $2-3 тис. пропонують путівки в "Новоросію".

За ці гроші обіцяють відправляти невеличкі групи на декілька днів.

"Готуємо спеціальний броньований автомобіль, в якому із комфортом можуть пересуватися 5-7 людей. Водія та гіда візьмуть з числа мирних жителів, а супроводжувати будуть представники охоронного агентства. Орієнтовно поїздка триватиме 4 дні, а з охочих візьмуть письмову відмову від претензій у випадку непередбачуваних ситуацій", - каже співзасновник фірми Михайло Білий.

Виявилося, що військові тури в зону бойових дій на території Донбасу продавали багатіям і раніше. Також путівки розігрували на аукціонах. Наприклад, в російському місті Пенза учасників реконструкторських клубів в примусовому порядку зганяли на "благодійні концерти" з платним входом. Окрім виступів десантників, реконструкторів та музикальних колективів, проводили аукціон, де головним лотом була екстремально-туристична поїздка в Новоросію.

Ці новини викликали шквал емоцій в жителів Донбасу. Коментарями діляться в соцмережах. Одні називають такі тури цинізмом, інші не розуміють – кому прийшла в голову ідея наживатися на чужій біді, дехто називає новини неправдою.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Вже б чесно написали, що влаштовують сафарі", - коментують новину користувачі.

"Як можна їхати подивитися на вбивства та насилля?", - не розуміє Галина Кущ з Луганську. "А з Донбасу вже організовують тури в Україну за пенсіями та матеріальною допомогою, черги за гуманітарною та тарілкою безкоштовного супу. Слава Новоросії", - пишуть в групі "Типовий Донецьк".