Бойовики за минулу добу попри Мінські переговори понад 100 разів обстріляли позиції українських військових. 8 солдат загинули, 34 поранені. Розвідка свідчить про посилення та ротацію російських військ в районі Дебальцевого, активізувалась повітряна розвідка з боку противника.

"Формування російсько-терористичних військ на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцевого. Різко зросла кількість регулярних російських військ в даному районі (зведені в тактичні групи з різних військових частин ЗС РФ)", - повідомив "Інформаційний спротив зранку 13 лютого.

Також противник в екстреному порядку накопичує сили у Маріуполькому напрямку. У район Тельманове вже перекинуто до 500 чоловік особового складу, 15 бронемашин та 3 танки. У районі Новоазовська підрозділи армії РФ виводяться в Ростовську область, замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців. Відзначається низький рівень оснащення та екіпірування даних формувань.

Прес-центр АТО повідомив про зрослу інтенсивність обстрілів в районі Дебальцевого та Луганська.

"Близько 8 години вечора Дебальцеве та навколишнісела противник 25 разів обстрілював із "Градів", по західним околицям міста застосовували "Ураган". Загалом, за ніч терористи понад 40 разів вели вогонь по позиціям сил АТО", - ідеться у звіті прес-центру АТО.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

12 лютого обстріляли Луганськ з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють у прес-центрі полку "Азов".

Військові також відмітили суттєве збільшення польотів безпілотних літальних апаратів противника. Тільки за минулу добу зафіксовано 22 безпілотника над позиціями українських військ, один з яких був збитий в районі селища Моспине. Найчастіше повітряну розвідку фіксували на Луганському та Маріупольському напрямках.

Внаслідок бойових дій загинули 8 солдат, ще 34 зазнали поранень, повідомили у Генштабі. За їх даними, за добу сепаратисти 111 разів відкривали вогонь у районі 47 населених пунктів.

Добровольчий батальйон "Донбас" повідомив про загибель 3 солдат та поранення чотирьох в наслідок успішної атаки на Логвинове.

"Даний населений пункт мав важливе стратегічне значення. Супротивник перебуваючи в ньому блокував трасу Артемовск- Дебальцеве і створював загрозу оточення Дебальцівського угруповання АТО. В ході важких боїв бійці батальйону "Донбас" знищили кілька десятків бойовиків, один танк і БМП", - ідеться у їхньому звіті.