Брат лідера "Гражданської оборони" проведе концерт пам'яті Єгора Лєтова в музеї похоронної культури при крематорії 14 лютого, повідомляє "Сіб.фм".

Частину програми присвятять померлому лідеру гурту "Поп-механіка" Сергію Курьохіну і електронщику Івану Соколовському. Перед концертом проведуть екскурсію музеєм.

"Сама ідея належить Сергію. Він дізнався про те, що ми існуємо, і у нього народилася думка про концерт. Наш майданчик найбільшим чином підходить для заходу такого формату", - пояснив Директор музею Влад Шалаєв. Він зазначив, що виступ не буде пов'язаний із Днем святого Валентина.

Єгор Лєтов майже 20 років очолював рок-гурт "Гражданська оборона". Особистість вважають ключовою у так званому "сибірському андеграунді" - музично-поетичному русі, що виник в Сибіру наприкінці 1980-х років. Музикант помер раптово в Омську 19 лютого 2008. На той момент йому було 43 роки. Офіційна причина смерті - зупинка серця.

Сергій Лєтов старший за брата на вісім років. Крім саксофона, він грає на бас-кларнетах і флейтах, етнічних дерев'яних духових та інструментах, які винайшов сам. Музикант співпрацював з групами "Акваріум", "ДДТ", "Аліса".

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще