Жителі Донецька неоднозначно відреагували на переговори щодо припинення вогню, яке має наступити 15 січня. Висловлюють припущення, що найближчі три дні диверсанти продовжуватимуть ескалацію конфлікту, артобстріли не припиняться, а мирне населення і далі буде гинути.

"До 15-го нам ще дожити треба", - пише Оксана Гуляєва з Донецька. Її землячка Тетяна Дегтяр додає, що в перемир'я із Росією не вірить.

"Минули три рази переговорів мало? Після кожного перемир'я стає тільки гірше. Не можна цього було допускати жодному разі. Зараз місяц-два тиші, а потім таке стане, що ми січень та лютий будемо із посмішкою згадувати".

Більшість місцевих переконані, що їхнє життя не зміниться. Луганчани на своїх форумах обговорюють політичні питання. Одні кажуть, що як Путін сказав, так ватажок місцевих терористів Ігор Плотницький і зробить. Інші помітили, що Петро Порошенко уникає спілкування із журналістами. Кажуть, що при поверненні в Київ він знову скаже про те, що з терористами йому нема про що домовлятись.

"Головне – це припинення вогню, крикуни. Ймовірно, ви не під обстрілами в підвалах сидите, раз здійняли галас та критикуєте всіх", - обурюється місцевий житель Сергій Вировий.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Не вплинули перемовини і на бойовиків. Відомо, що сьогодні опівдні почався обстріл Горлівки.

"Луплять без зупинки. Снаряди потрапили в п'ятиповерхівку", - кажуть місцеві жителі. Частина міста сховалася в підвали.