Краматорськ двічі за добу обстріляли з ракетної системи "Торнадо". Відомо про загибель 5 мирних мешканців та понад 20 поранених. Серед військових також є поранені та загибли, інформація уточнюється. Місцеві жителі викладають у соцмережі фотографії ракет та руйнувань у центрі міста.

"За висновками експертів, під час обстрілу Краматорського летовища та околиць міста Краматорськ о 12.32 10 лютого, терористи використали касетні снаряди з суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". За попередніми даними, вогонь вівся з району населеного пункту Горлівка", - повідомив прес-центр штабу АТО.

"ГРАД до Краматорську не долетів би, це був або "Торнадо", або "Смерч". Вже відомо, що під час другого обстрілу загинуло двоє військових, ще 9 було поранено", - заявив в ефірі Громадського ТБ радник президента Юрій Бірюков.

"Системою реактивного вогню "Торнадо" в Краматорську було завдано удару по Сармату, нашому головному штабу антитерористичної операції. Другий залп потрапив у житлові квартали Краматорська", - заявив Петро Порошенко у Верховній Раді.

По непідтвердженій інформації, штаб АТО переїхав з Краматорську два дні тому. "Все командування АТО було евакуйоване з Краматорська. Вони готувалися до цієї провокації давно", - повідомив місцевий житель @justice_dnr у Твітері.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Відомо, що "Торнадо" - це російська модернізована реактивна система залпового вогню, яка може долітати за 100 км. від місця пострілу.

"В наслідок сьогоднішнього обстрілу Краматорська загинули 5 осіб з числа цивільного населення. Ще 16 цивільних, у тому числі двоє дітей, отримали поранення різного ступеня тяжкості", - ідеться у повідомленні прес-служби ДонОДА.