У Харкові виготовили перші 4,3 км стіни для кордону України з Росією. Спеціальні конструкції замовила Держприкордонслужба для проекту "Стіна".

На Харківському заводі перфорованих металевих виробів імені Фрунзе виготовили перші

4,3 км огорожі, яка розділятиме території України та РФ. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на повідомлення заводу. Замовником виступила Державна прикордонна служба.

"Під замовлення підприємство встановило спеціальну ціну, яка значно нижча від цін, за якими продукція відпускається на ринок", – наголошується в повідомленні. Підприємство взялося виготовляти необхідну продукцію з мінімальною рентабельністю.

Загальна вартість контракту становить 1,7 млн. гривень. Кілометри стіни зберігають на складах заводу. Прикордонникам загорожу передадуть на першу вимогу. Загалом зведення "Стіни" обійдеться у 8,4 млрд. грн., підрахували у Державній прикордонній службі.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Проект "Стіна", або Європейський вал — фортифікаційний проект, котрий має підвищити рівень безпеки на суходільному кордоні України та Російської Федерації. Арсеній Яценюк презентував проект 3 вересня 2014 року на засіданні Кабміну. За 6 місяців планують облаштувати оборонні споруди, системи спостереження, рокади на всій довжині кордону. Також має бути облаштоване морське узбережжя держави та демаркаційна лінія на межі Кримської автономії.

1 жовтня Державна прикордонна служба України повідомила, що проект "Стіна" буде реалізований у Чернігівській, Сумській і Харківській областях.