На сайтах безплатних оголошень з'явились посередники, які за гроші пропонують оформлення перепустки в зону та з зони АТО.

З 21 січня на лінії розмежування Донецької та Луганської областей із неконтрольованими територіями почав діяти пропускний режим. Його зробили, щоб обмежити кількість людей та вантажів на підконтрольні Україні території. У випадках загострення бойових дій контрольні пункти пропуску, яких зараз чотири, будуть закривати.
В Інтернеті пропонують недорого оформити пропуск.
"Терміново! Не дорого! Допомога в оформленні довідок для пропусків у зону (із зони) АТО", - пише на сайті "olx.ua" Наталія з Пролетарського району Донецька.
Телефонуємо та розказуємо легенду: "Там залишився дідусь, хочемо забрати, цікавлять терміни оформлення документів і скільки це коштуватиме".
"Перепустку робимо 12 днів, не менше. Бо тільки десять днів розглядає СБУ. Почнемо приймати заявки з понеділка, тому із сумою ми ще не визначились. Саме зараз домовляємось із фірмами, які знаходяться на лінії розмежування між підконтрольними України територіями та ЛНР і ДНР. На підставі працевлаштування будемо оформляти перепустки. Нібито ви там працюєте. Вони будуть дійсні півроку. Тому зараз важко сказати ціну, кожен роботодавець захоче за послуги свою суму. Але в понеділок ми точно скажемо, скільки це коштуватиме", - пояснила нам Наталія.
В СБУ кажуть, що всі документи оформлюють безкоштовно. "Якщо дасте нам контакти, перевіримо інформацію та відкриємо кримінальне провадження, бо таке посередництво незаконне", - сказала нам спікер СБУ Олена Гітлянська.
Раніше в Інтернеті з'являлась інформація, що посередники просять 500 грн. за оформлення пепепусток.