Керівництво Міжнародного валютного фонду схвалило виділення Україні чергового траншу фінансової допомоги у розмірі 1,7 млрд. доларів.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на обізнане джерело.

Схвалення нового траншу сталося після того, як Верховна Рада прийняла необхідні закони та відбулися зрушення в переговорах з кредиторами про реструктуризації боргу країни.

Офіційне схвалення виплати траншу в 1,7 млрд. доларів відбудеться 31 липня. Тоді відбудеться зустріч Ради директорів МВФ, присвячена цьому питанню.

Представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк наголосив, що Україна виконала необхідні умови фонду для виділення наступного траншу.

Популярні новини зараз

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Він додав, що підписання закону про зняття мораторію на продаж майна компаній з державною часткою не менше 25% було останньою умовою для проведення засідання директорів МВФ.

Читайте також: Єврокомісія виділила Україні 600 млн євро на реформи

"Ця умова виконана після того, як президент підписав цей закон. У нас всі умови виконані. Ми очікуємо, що Рада директорів розгляне питання про виділення Україні наступного траншу в розмірі 1,7 мільярдів доларів", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, експерти МВФ погодились переглянути програму співробітництва з Україною в рамках угоди про розширене фінансування. Вони наголосили, що країна, для отримання кредиту, має виконати попередні умови та дотримуватися умов, що державний борг буде стійким.