Цієї ночі українські військові залишили підірваний термінал аеропорту Донецьк, який обороняли 242 дня, з 26 травня 2014 року.

"Мої хлопці ніколи нічого не здавали. Просто після того, як термінал кілька разів підірвали, там не можна було знаходитися, не те що оборонятися. Там лише гора каміння. Але на території аеропорту залишилося ще багато будівель, які контролює наша армія. Наші військові територію аеропорту не покидали " - заявив один із кіборгів, що обороняють аеропорт Андрій Донецький.


Цю інформацію підтверджує військовий експерт Констянтін Машоцев із місця подій.


"Вражає, але західна частина аеропорту досі утримується якимось українським підрозділом, включаючи метеовежу та частина ВПП. Термінал – так, залишений", - написав Машовець.


Російські військові відзвітували своєму керівництву, що взяли аеропорт. Натомість українці запевняють – завали розгромленого терміналу більше не можуть бути оборонною спорудою, і навіть знаходитися серед уламків небезпечно.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще


На жаль, після нічного бою серед українських військових є втрати. В Міноборони кажуть про 16 взятих у полон поранених військовослужбовців та шість загиблих.


"Вчора 20 військовослужбовців Збройних сил України вийшли з боями з території терміналів, оскільки їх позиції були зруйновані та прострілювалися прямою наводкою", - повідомляє прес-служба відомства.


Кіборги кажуть, що будуть надалі відстоювати територію аеропорту. Але скаржаться, що одна із вогневих точок, яка активно стріляла по аеропорту знаходиться на дзвіниці Іверської церкви. Військові не хочуть руйнувати святиню, тому просять вище керівництво домовитися про зняття точки із дзвіниці храму.