"Укравтодор" збирається витратити на ремонт дороги до елітного селища під Києвом Конча-Заспи майже два мільярди гривень.

Про це написав директор департаменту стратегічного розвитку доріг і автотранспорту Роман Хміль на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що мова йде про дорогу Київ-Знам'янка. Її довжина складає 28,6 км, а закінчується вона у VIP-селищі.

"На замовлення "Укравтодору" була розроблена проектно-кошторисна документація та затверджена КМУ у 2013 році на суму 702,2 млн. грн. Фінансувати проект погодились Європейський Банк Реконструкції та Розвитку та Європейський Інвестиційний Банк", - розповів директор департаменту.

Кілометр дороги з 4-ма смугами, за його словами, обійдеться нам у 25 млн. грн/км.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Однак, він зазначив, що коли почалася робота над проектом та тендером, умови вже відрізнялись від проекту, що затвердив Кабмін. Також Хміль додав, що контракт підписувався у євро, хоча девальвація нацвалюти була очевидна.

Читайте також: 42 відсотки української економіки - у тіні - Мінфін

"А кілька тижнів тому під егідою "Укравтодору" відбувається технічна рада, яка змінює конструкцію дорожнього одягу і пропонує побудувати дворівневі розв'язки. Вартість проекту зростає за експертними оцінками до 1,6 млрд грн. А вартість кілометру становитиме 56 млн грн!!!" – обурюється Хміль.

Він зауважив, що "на весь ямковий ремонт виділено майже стільки ж, а на проект "Дороги карпатського краю" виділено 700 млн. грн. і за них буде відремонтовано 120 км доріг".

Хміль наголосив, що вже написав доповідну міністру інфраструктури, який, у свою чергу, звернувся до уряду.