Сьогодні керівництво МВС пообіцяло, що всі нинішні працівники ДАІ будуть звільнені. Ми поцікавились в кадровиків, куди можуть взяти на роботу "даїшників", враховуючи специфіку їх роботи та досвід.

"Якщо це стосується працівників, які обіймали адміністративні посади, то такі можуть знадобитись в офісах в якості клерків. Або їх візьмуть за адміністративно-господарчі посади, - каже контент-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна. - А щодо тих, хто стояв на дорозі, то важко визначити, яка їх цікавить зарплатня. Враховуючи специфіку, вони можуть працювати охоронцями, водіями або колекторами".

Експерт додає, що колекторські фірми як раз шукають працівників, які вміють переконливо вимагати щось в клієнтів. Тільки на одному з сайтів по працевлаштуванню таких вакансій зараз 84. Пропонують зарплатню 3,5-5 тис. та бонуси. Також вони можуть влаштуватись далекобійниками, де можуть отримувати 1300 євро, водіями таксі та розвізниками піци.

"Все залежить від того, чи зможуть вони переламати себе та піти на такі посади. Адже вакансії зараз є, навіть в супермаркетах — консультантами чи продавцями. Думаю, вони все ж таки будуть шукати роботу через друзів", - додає фахівець.
Ми на сайтах оголошень вже знайшли резюме діючих працівників ДАІ. Шукають "цікаву роботу з гідною зарплатнею".

Наприклад, 25-річний Олександр, інспектор ДАІ Київської області, досі працює, але вже почав шукати роботу. Хоче отримувати 5 тис. грн. на посаді фахівця з безпеки дорожнього руху. "Маю відмінні організаторські та комунікабельні здібності, здатен до креативного мислення, високо дисциплінований, врівноважений, вимогливий, відповідальний, з повагою відношусь до керівництва та старших людей", - пише в резюме. Додає, що може приймати іспити, проводити службові розслідування та листуватись. Його колега 43-річний Олег хоче зарплату 6 тис. грн. на посаді інженера з безпеки руху. "Досвід роботи в Державтоінспекції більш як 20 років на керівних посадах, робота з особовим складом, виховна робота серед особового складу, організаційна робота, виїзди на місце ДТП", - пише киянин.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Працівники МВС кажуть, що проблем з працевлаштуванням у звільнених міліціонерів не буде. Використають знайомства, яких набули під час роботи на дорогах. "Хто-хто, а "даішники" не пропадуть - в них зв'язки такі, яких немає в інших структурах МВС. Навіть в звичайних інспекторів дуже багато знайомств", - розповів нам один з правоохоронців.