На 71-му році пішов з життя народний артист Росії Володимир Богін. На його рахунку ролі в фільмах "Таланти і шанувальники", "Батьки і діти", "Ходіння по муках".

Про смерть актора повідомив офіційний сайт Малого театру. На його сцені Богін працював з 1971 року і встиг зіграти в безлічі вистав.

"7 травня помер народний артист Росії Володимир Георгійович Богін. Колектив Малого театру глибоко сумує і приносить свої співчуття рідним і близьким актора", - написали скорботну звістку на ресурсі театру.

Народився Володимир Богін в Саратові 22 грудня 1946 року. Професійну освіту він отримав у Вищому театральному училищі імені М. С. Щепкіна.

Він виконав роль Євгена Базарова в радянському 4-серійному фільмі, знятому за однойменним романом Івана Тургенєва "Батьки і діти". Фільм презентували 10 липня 1984 року.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

За всю свою акторську кар'єру Богін виконав понад 30 ролей. Він знявся в таких фільмах, як "Ходіння по муках", "Прибуткове місце", "Батьки і діти".

Його удостоїли в 1986 році Державної премії СРСР. У 1991 році він отримав звання заслуженого артиста РРФСР, а через 10 років - народного артиста РФ.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв 3 травня 65-му році життя помер знаменитий актор Сергій Фетисов. Він запам'ятався ролями в російських серіалах "Штрафбат" і "Солдати".