Окупанти Донецької та Луганської областей просять Київ відмінити пенсії людям, які живуть на підконтрольним їм територій.

Як повідомляють у Пенсійному фонді, до них прийшли листи від "ДНР" та "ЛНР", у яких є прохання не платити пенсії деяким категоріям людям. Терористи мотивують цей заклик тим, що вони самі платять їм.

Глава фонду Олексій Зарудний заявив, що ці листи залишаться без відповіді. Оскільки самопроголошені республіки, не можуть вплинути на виплати пенсій українцям, які вимушені жити в захоплених областях.

"Те, що там роздають якісь гроші, юридично ніякане пенсія. Тому що не може бути пенсій, коли немає таких держав, немає таких суб'єктів, які цю пенсію платили, і не даремно "ДНР" і "ЛНР" пишуться у лапках. Що вони там кому роздають? Це ніяк не впливає на українську пенсію", - передає слова Зарудного "Головком".

Читайте також: Судимий за спробу держперевороту став депутатом міськради

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

На його думку, такі листи терористи розсилають, щоб створити видимість справжньої республіки. "Вони щось намагаються "змалювати", нібито там є пенсійна система. Але це все далеко від дійсності. Є Україна, і, коли бачимо людину, якому потрібна пенсія, готові виплати робити", - сказав він.