Україна підтримала ідею створення трибуналу для розслідування падіння "Боїнгу" на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми розраховуємо, що до того часу будуть досягнуті домовленості щодо оптимального механізму притягнення до відповідальності винних осіб. Йдеться не лише про виконавців, а й про організаторів і тих, які сприяв цьому", - заявив він.

Він додав, що остаточні висновки Ради оприлюднять в жовтні 2015 року.

"Найбільш оптимальною є модель створення трибуналу, статут якого схвалить Рада безпеки ООН. Це дозволить забезпечити взаємодію трибуналу з усіма країнами і визнання його рішень. При цьому ми не відкидаємо інших механізмів притягнення до відповідальності, в тому числі в рамках національної юрисдикції", - сказав дипломат.

Матеріал по темі: Британські журналісти знайшли військових , які збили малазійський Боїнг

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що сайт Bellingcat збирається опублікувати нове розслідування "200 інших осіб MH17", в якому доведено, що операцією по малайзійському пасажирському літаку керували російські військові. У тексті доведено, що "Боїнг" збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук-М1" російського виробництва з території, яку контролювали терористи Донбасу.