287 депутатів проголосували за дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності віце-прем'єр-міністра часів Януковича нардепа Андрія Клюєва. Сам депутат заявив, що це – політичний тиск, а подання Генеральної прокуратури щодо нього порушує законодавство.

Прокуратура звинувачує Клюєва у привласненні державного майна у особливо великих обсягах. Якщо провину чиновника доведуть у суді – йому загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.

Серед іншого, Андрію Клюєву інкримінують розтрату 200 млн. гривень в держагентстві інвестицій. Через підставні фірми посадовці видавали кредити своїм же підприємствам.

Читайте також: Під Радою вимагають зняття недоторканності з Клюєва

Під час обговорення депутати з "Самопомочі" заявили, що проти Клюєва зібрана слабка доказова база. Також пригадали Генеральній прокуратурі скасування санкцій проти високопосадовців часів Януковича, бо їхні справи не довели до кінця.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нардепи обговорювали подання ГПУ і щодо зняття недоторканості колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука.

"Схоже, що Мельничук для вас значно небезпечніший за "майже невинного" Клюєва. Бійця АТО ви пропонуєте одразу заарештувати, а проти корупціонера Клюєва лише порушили справу і залишили на свободі. Чи готові ви це сказати в очі родині Небесної сотні та українцям, яких грабував Клюєв із компанією 20 років?", - сказав депутат Семен Семенченко.

Сам Клюєв заявив, що проти нього чинять тиск, а прокуратура виконує політичне замовлення.

"Колишній генеральний прокурор Олег Махніцький ще рік тому заявив, що проти мене є беззаперечні докази провини у корупції. На мене і родину наклали санкції в Європі. Я 6 разів був на допитах, але прокуратура так нічого проти мене і не знайшла. Так само ніяких доказів нема і зараз", - сказав сам Клюєв.

За зняття недоторканості проголосували 287 депутатів. Протягом місяця Генеральна прокуратура передасть документи в суд.

Читайте по темі: Євросоюз продовжить санкції проти Табачника, Клюєва і Лукаш