Лідери Європейського союзу підготували "практичний меседж" в декларації Східного партнерства про скасування та полегшення візового режиму для 6 країн регіону. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб журналістам в Ризі.

"Ми підготували дуже практичні меседжі. Насамперед про те, що ми рухаємося до полегшення та скасування візового режиму. Друге - про посилення економічної співпраці. І врешті - щодо Угод про асоціацію з трьома партнерами", - відзначив він.

Європа, за словами Стубба, потребує демократичного та успішного сусідства, а кожна нація має сама обирати, "до якого клубу вона хочуть вступити".

Читайте також: Мешканці прикордоння України і Румунії перетинатимуть кордон безкоштовно

Президент Литви Даля Грібаускайте сподівається, що позитивне рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму для України буде наприкінці цього року.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що у спільній декларації саміту "Східного партнерства" для України буде закріплено перспективу безвізового режиму, якщо вона виконає всі необхідні критерії та позиція про непорушність територіальної цілісності, передає УНІАН.

"Буде спільна декларація, в якій всі погодилися, що територіальна цілісність всіх країн має поважатися, і буде чітка перспектива для безвізового режиму до кінця цього року, якщо будуть виконані необхідні критерії", - підкреслила Меркель.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" в Ризі проходить 21-22 травня. У листопаді цього року Єврокомісія оприлюднить фінальну доповідь про завершення Україною виконання плану з візової лібералізації з ЄС.