Російський правозахисник Володимир Шрейдлер стане представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Таке доручення дала йому сама Валерія Лутковська.

Таку ініціативу висунула громадська організація "Автомайдан Київ", враховуючи необхідність посилення захисту прав громадян України в Російській Федерації.

"Беручи до уваги, що компетенція Уповноваженого поширюється на всі відносини, що виникають при реалізації прав і свобод людини між громадянами України, незалежно від місця їх знаходження, та органами державної влади, Володимиру Шрейдлеру було видано доручення на здійснення моніторингу дотримання прав громадян України в РФ" , - зазначила омбудсмен.

Шрейдлер здійснюватиме моніторинг та буде особисто присутній під час судових засідань. Вся інформація, отримана в результаті виконання цього доручення, передаватиметься виключно Уповноваженому ВРУ з прав людини.

Володимир Шрейдлер - опозиційний російський журналіст, блогер, правозахисник, автор проекту "Планета Україна", який складається з серії спецрепортажів про волонтерський рух на підтримку України по всьому світу. Відомий також відкритою підтримкою Надії Савченко.

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Читайте також: Російський журналіст не злякався публічно підтримати Савченко