Паспорт України зайняв 37 місце з 80 у рейтингу найвпливовіших у світі посвідчень особи. Він дає можливість безперешкодного доступу до 96 країн.

Такі дані навела фінансова компанія Arton Capital. Експерти з'ясвали, який паспорт дає його власникові найбільшу мобільність - тобто скільки країн світу можна з цим паспортом відвідати без візи.

Згідно з дослідженням, Україна випередила такі країни як Боснія і Герцеговина, Нікарагуа і Албанія. Випереджають український паспорт - Молдова, Росія і Чорногорія.

Перше місце в рейтингу найвпливовіших у світі документів зайняли паспорти США і Великої Британії. З ними можна без проблем потрапити до 147 країн.

З країни з найбільшим населенням у світі, Китаю, можливий швидкий доступ до 74 країн. Індійським паспортами пощастило менше - 59 країн. Російський паспорт - 98 варіантів, - зазначає CNN.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Читайте також: Росіянам спростять отримання українського громадянства

Рейтинг топ-паспортів: США, Велика Британія - 147 країн; Франція, Південна Корея, Німеччина - 145 країн; Швеція, Італія - ​​144 країни; Данія, Сінгапур, Фінляндія, Японія, Люксембург, Нідерланди - 143 країни; Швейцарія - 142 країни.

У нижньому списку рейтингу паспортів: Конго, Йемен, Центрально-Африканська Республіка, Косово з 41 країною; Екваторіальна Гвінея, Бутан, Коморські Острови, Бурунді - 40 країн, Сомалі, Еритрея - 39 країн; Афганістан, Джібуті, Ірак, Ефіопія, Непал - 38 країн; Південний Судан, Соломонові Острови, Палестина, Сан-Томе і Прінсіпі, М'янма - 28 країн.