Верховна Рада України повинна до понеділка, 9 листопада, прийняти необхідні для введення безвізового режиму між Україною та Європейським союзом закони. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

Із 13 необхідних парламент прийняв лише 4 законопроекти, необхідних для виконання Плану дій для надання безвізового режиму українцям до ЄС.

"Якщо Верховна Рада їх не проголосує - безвізового режиму не буде. Ми маємо це забезпечити і є кінцеві терміни - 9 листопада", - підкреслив Порошенко.

Президент наголосив на ще одній важливій умові ЄС.

"Один з ключових критерієм безвізового режиму - я хотів би нагадати шановним депутатам - є зняття недоторканності як з депутатів, так і з суддів, до чого ви ще не приступили", - сказав президент.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

За словами глави держави, його завданням було забезпечення політичного рішення всіма країнами Євросоюзу, що й було досягнуто на саміті в Ризі.

Читайте також: Порошенко дав місяць на призначення Антикорупційного прокурора

"Моя справа була забезпечити, щоби всі 28 країн-членів Європейського Союзу, всі країни-члени Шенгенської зони прийняли політичне рішення про те, що навіть в цих умовах вони гарантують Україні, при виконанні технічних умов, безвізовий режим", - підкреслив він.

Крім цього Порошенко повідомив, що у вівторок, 3 листопада, планує провести телефонну розмову із президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером щодо безвізового режиму.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході щотижневого 10-хвилинного виступу на телебачення заявив, що парламенту найближчим часом належить цілий ряд доленосних законопроектів, серед яких податкова реформа, "безвізовий пакет", закони з приватизації, судова реформа і створення Бюро розслідувань.