Комінтернівський районний суд Харкова засудив винних у побитті лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час її перебування у Качанівській колонії. Про це сказав народний депутат Сергій Власенко, пише РБК.

За його словами, суд підтвердив факт побиття Тимошенко високопоставленими співробітниками Качанівської колонії 20 квітня 2012 року.

Суд визнав винними у застосування фізичної сили тепер уже колишніх співробітників колонії: першого заступника начальника колонії Андрія Коваленка, заступника начальника Андрія Парамея та старшого інспектора колонії Євгена Зимогляда.

По останньому відкрили інше провадження, оскільки він втік з території України.

Читайте також: Екс-міністр юстиції потрапив у ДТП (фото)

Популярні новини зараз

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

"Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Показати ще

Суд призначив Коваленку три роки позбавлення волі з одночасним позбавленням військового звання підполковника внутрішньої служби. Після відбуття покарання він ще три роки не зможе працювати в пенітенціарній службі.

Парамей також отримав три роки ув'язнення, але з відстрочкою на три роки. Суд сприйняв доводи захисту Тимошенко щодо зменшення покарання для нього, оскільки ще під час перебування лідера "Батьківщини" в лікарні "Укрзалізниці", Парамей вибачився перед нею та допоміг у слідстві.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебувала у Качанівській колонії з кінця грудня 2011-го до травня 2012 року.