Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що президент Росії Володимир Путін зобов'язався докласти зусиль для виконання всього пакету мінських угоди.

Про це вона заявила під час спільної з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції в Парижі за підсумками саміту лідерів нормандської четвірки, передає "Укрінформ".

"Російський президент зобов'язався зробити все, щоб робоча група з політичних питань тристоронньої контактної групи працювала ефективно і відповідно до встановлених домовленостей", - зазначила вона.

Путін, за її словами, буде сприяти тому, щоб вибори на окупованих територіях пройшли відповідно до мінських домовленостей і до законодавства України.

Меркель вважає, що в політичному плані спостерігається прискорення процесу у зв'язку з тим, що будуть призначені вибори на сході України.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Читайте також: Кандидатам на виборах у "ДНР/ЛНР" треба гарантувати амністію – Олланд

"У рамках роботи тристоронньої контактної групи ми сьогодні змогли внести порядок в кілька моментів, які до цього були неврегульованими, зокрема, питання конституційного процесу, амністії та строків проведення виборів", - додала канцлер.

Також вона наголосила, що лідери нормандської четвірки домовилися про послідовність виконання пунктів мінських угод.

Нагадаємо, вчора в Парижі завершилася чергова зустріч переговорної групи в нормандському форматі. На них обговорили проведення місцевих виборів у окупованих територіях, забезпечення доступу для міжнародних спостерігачів, а також відведення озброєнь від лінії розмежування.