Міністерство оборони Російської Федерації звинуватило українські спецслужби у викраденні військового.

Як повідомили у прес-службі міністерства, у Ростовській області українські спецслужби викрали і вивезли в Україну російського військовослужбовця Віктора Барсукова і його брата.

"Сьогодні, 12 вересня, близько 06:00 з населеного пункту Чертково Ростовської області співробітниками українських спецслужб був викрадений і вивезений на територію України російський військовослужбовець-контрактник Віктор Барсуков. Разом з російським військовослужбовцем на територію України був вивезений і його рідний брат Микола Барсуков, який є цивільною особою", – йдеться у повідомленні.

За інформацією Міноборони РФ, брати Борсукови в Чертково гостювали у родичів, які і повідомили про викрадення.

"Вимагаємо негайно звільнити російських громадян і настійно рекомендуємо надалі не займатися подібними провокаціями, які кваліфікуються в будь-якому кримінальному праві як тяжкий злочин – викрадення людей", – повідомили у прес-службі міністерства.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Читайте також: Бойовик "ЛНР" добровільно здався українським правоохоронцям (відео)

Держприкордонслужба України у свою чергу повідомила, що на ділянці відділу "Мілове" співробітники Луганського прикордонного загону затримали двох порушників, які незаконно перетнули державний кордон України. Факт порушення держрубежу прикордонники зафіксували за допомогою приладу нічного бачення.

"Затримані були вдягнені у військову форму без розпізнавальних знаків та виявилися громадянами Російської Федерації", - повідомили прикордонники.

Під час перевірки один з чоловіків мав при собі внутрішній паспорт РФ, а інший – військовий квиток, відповідно до якого він є військовослужбовцем з однієї з військових частин з Воронезької області.

Нагадаємо, населений пункт Чертково безпосередньо примикає до російсько-українському кордоні і розділений залізничними коліями з українським населеним пунктом Мілове.