Колишній глава Національного банку Ігор Соркін оголошений в розшук у справі про розкрадання стабілізаційного кредиту на суму 800 млн. гривень, який був виділений "Реал банку". Разом з ним правоохоронці шукають також главу правління банку Володимира Агафонова.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

7 вересня 2015 Соркін отримав підозру у скоєнні злочинів - створення злочинної організації та заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.

У цей же день Агафонову винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів таких же, що і Соркіну. Крім того, голові правління банку інкримінують легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також службове підроблення.

Соркін і Агафонов звинувачуються в участі у злочинній схемі, яка діяла протягом 2013-2014 років на чолі з Сергієм Курченком, по виведенню коштів з "Реал банку". Крім того, Соркін підозрюється у заволодінні, за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, АТ "Брокбізнесбанк" та ПАТ "Аграрний фонд", коштами ВАТ "Аграрний фонд" на суму більше двох мільярдів гривень.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Читайте також: Швейцарія почала розслідування проти Курченка

Нагадаємо, Соркін керував Національним банком з січня 2013 року по лютий 2014-го. Він вважається близьким до Сергія Арбузова, якого і замінив на цій посаді. Після зміни влади він деякий час залишався радником замінившого його Степана Кубіва.

"Реал Банк" став одним з перших банків, які були закриті НБУ після зміни влади.