Глава Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський парламент планує направити своїх представників до України на місцеві вибори 25 жовтня.

Про це він повідомив під час зустрічі з головою ЦВК Михайлом Охендовським і надзвичайним і повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, передає прес-служба ЦВК.

"Так, це не зовсім звичайна практика для Європарламенту - відправляти своїх спостерігачів на місцеві вибори. Але, враховуючи нинішню ситуацію у вашій країні, ми підемо на такий крок. І, вважаю, він буде виправданим", - зазначив Томбінський.

У свою чергу Пайєтт висловив серйозну стурбованість ситуацією в Харківській області, де територіальне управління юстиції відмовляється реєструвати місцеві організації "Опозиційного блоку", що унеможливлює участь її представників у місцевих виборах.

Також посол США підкреслив, що при проведенні місцевих виборів на контрольованих Української владою територіях Донбасу дуже важливо дотримуватися найвищих європейських виборчих стандартів.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Читайте також: Названо міста з найбільшою ймовірністю підкупу виборців

Томбінський черговий раз висловив підтримку ЦВК і підкреслив:

"У нас є до Комісії великий кредит довіри, враховуючи, зокрема, і підсумки проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 205 у Чернігові. Адже там була дуже важка політична ситуація, але ЦВК майстерно впоралася зі своїми обов'язками в тих непростих умовах. Тому є всі підстави сподіватися на подібний успіх Комісії та під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 року".

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартував виборчий процес чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних міських голів, який відбудеться 25 жовтня.