У Конгресі США 25 вересня відбудеться форум "Україна продовжує боротьбу за свободу: Ризик провалу Заходу в наданні політичної, економічної та гуманітарної допомоги".

Про це повідомляють організатори заходу на своїй сторінці в Facеbook.

"Більшість дебатів у Вашингтоні, пов'язаних з війною Росії проти України, зі зрозумілих причин, зосереджені на військовому і політичному аспектах. Тим не менше, те, що почалося як людська трагедія, перетворилося на повномасштабну гуманітарну катастрофу. Понад два млн. осіб були змушені покинути свої будинки. За оцінками ЮНІСЕФ, постраждали 1,7 млн. дітей. Ми вважаємо, що ця ситуація дуже недооцінена і не стає частиною дискурсу державної політики", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: США почали кампанію за звільнення Савченко та жінок-політв'язнів

Згідно з програмою форуму, захід охопить всі аспекти допомоги Україні, проте більше зосередиться на гуманітарних потребах. Дискусії відбудуться навколо допомоги, наданої урядом США, ЄС, міжнародними установами та приватним сектором у Сполучених Штатах і в Україні.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Організатори очікують участі у форумі генерала армії США Уеслі Кларка і дружини президента України Марини Порошенко, а також ряду американських і українських чиновників.