Захист режисера Олега Сенцова оскаржив рішення Московського суду призначити йому 20 років ув'язнення. Українця звинуватили у створенні терористичних актів та розпаленні національної ненависті.

Адвокат затриманого Дмитро Дінзе розповів на своїй сторінці Facebook про подання апеляції до Верховного суду. Але й на цьому захист Сєнцова не має намір зупинятися.

"Подано апеляцію до Верховного суду, дата засідання поки невідома, попереду Європейський суд з прав людини. Крім того, 9 вересня в Москві відбудеться суд на захист честі та гідності Олега Сенцова проти ФСБ, яка розповсюдила брехливий прес-реліз ряду пропагандистських російських ЗМІ", - написав Дінзе.

Росія все ж наполягає на рішенні засудити Сєнцова, незважаючи на осуд від України та західних країн з цього приводу. Світова громадськість називає вирок режисеру необгрунтованим та політично мотивованим.

Читайте також: Російський корабель-розвідник помітили біля Сполучених Штатів

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Вчора голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що російське законодавство має усі підстави здійснювати правосуддя над українцями через дії на Донбасі.