Міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв вжити заходів для "стримування" Росії та її президента Володимира Путіна. Останній "веде Росію в неправильному напрямку" і становить загрозу, порівняну з "Ісламською державою".

Про це повідомляє Голос Америки.

Виступаючи на базі морської піхоти Кемп-Пендлтон в Каліфорнії, Картер назвав дві найбільші загрози безпеці США. За словами глави Пентагону, ними є агресивна розстановка російських сил і засобів забезпечення безпеки, а також поява "Ісламської держави". Однак міністр оборони не запропонував жодних конкретних планів щодо протидії їм.

При цьому Картер назвав "сумним" розвиток подій в Росії. Зокрема він зазначив, що США повинні реагувати на дії російського уряду, які "ведуть Росію в неправильному напрямку для його власного народу".

Читайте також: Путін ностальгує за СРСР і боїться європейської України - глава Пентагону

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"Судячи з усього, це саме той напрямок, в якому він хоче їх вести - до чергової конфронтації. Нам просто доведеться стримати це. Як в інтересах нашої власної безпеки, так і тому, що у нас є важливі союзники і друзі в цьому регіоні світу, а також важливі договірні зобов'язання по лінії НАТО ", - заявив міністр.