Олександру Єфремову інкримінують замах на територіальну цілісність і недоторканність України. Така стаття не дозволяє обрати мірою запобіжного заходу домашній арешт чи звільнення під заставу.

"Наскільки я знаю, в СБУ така справа є, більше того, вони майже завершили збирати необхідні докази та можуть висунути ці обвинувачення сьогодні або протягом 2-3 днів. По цьому звинуваченню аж ніяк не можна призначити домашній арешт або підписку про невиїзд", - заявив "Знай" народний депутат України Ігор Мосійчук.

Перше звинувачення проти колишнього керівника Партії регіонів Олександра Єфремова було висунуто 14 лютого 2015 року. Його звинуватили у перевищенні повноважень під час ухвалення "законів 16 січня". 16 лютого Печерський районний суд обрав арешт із можливої заміною на підписку під невиїзд під заставу у 3,6 млн. гривень. Гроші були внесені наступного дня і Єфремов вийшов на свободу.

Проте, вже 18 лютого Генпрокуратура висунула проти Єфремова нове звинувачення – "розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі, яка спричинила важкі наслідки" під час його виступу у Верховної Раді у 2013 році. По цій справі суд призначив Єфремову домашній арешт. Сьогодні Печерський суд має розглянути його справу та визнати міру запобіжного заходу вже по другій справі.