Партія "Відродження" звернулася до ОБСЄ і Ради Європи з попередженням про можливе порушення конституційного права на волевиявлення вимушених переселенців під час місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2015 року.

Про це повідомив Володимир Пилипенко. За його словами, нова редакція закону про "Про місцеві вибори" не дозволяє внутрішньо переміщеним особам брати участь у місцевих виборах без зміни їхньої виборчої адреси.

Читайте також: Комуністи змінили назву для участі у виборах

У листах до Представника Генсека Ради Європи з питань координації програм співробітництва та Координатора проектів ОБСЄ в Україні, партія "Відродження" закликає звернути увагу на ситуацію з дотриманням політичних прав громадян України та висловити свої позиції з даного приводу. Внаслідок правової колізії, існує можливість дискримінаційного позбавлення права голосу на місцевих виборах 25 жовтня 1,5 млн. українців.

"У абсолютної більшості цих людей немає можливості змінити прописку, а відтак і свою виборчу адресу. Утім ці люди уже тривалий час беруть повноцінну участь у житті нових місцевих громад і юридично закріплені за ними, на підставі довідки про статус тимчасово переміщеної особи. Переселенці повинні отримати можливість реалізувати своє право голосу на місцевих виборах нарівні з усіма", - наголосив Володимир Пилипенко.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, раніше у листі до ЦВК політична партія "Відродження" закликала комісію врегулювати законодавчу прогалину шляхом ухвалення роз'яснення, в якому пропонується визначити порядок голосування на місцевих виборах внутрішніх переселенців, без зміни їхньої виборчої адреси.