Учора українського лікаря не пустили до Надії Савченко у СІЗО. Дозволили побачення із сестрою Вірою. За сприяння у цьому адвокат Ілля Новіков дякує прес-секретарю російського президента Дмитру Пєскову.

Про здоров'я української льотчиці Новіков написав на своїй сторінці у соцмережі. Зауважує, її стан не гірший, ніж минулого тижня. Вага знизилась до 57 кг. Додає, що німецькі лікарі, які оглянули Надію Савченко 15 лютого, визнали її стан здоров'я на диво добрим. Льотчиця голодує вже 69-й день.

"Організм гладенько перебудувався на голодний режим. Але попередили, що далі нічого гарантувати не можна – варто відмовити якомусь одному органу і все посиплеться лавиноподібно. Аж до коми та смерті – і статися це може будь-якого дня. Лікарі дуже радили припинити голодування Обіцяли приїхати ще раз, якщо вага упаде нижче 50 кілограмів", - повідомив адвокат.

Зі слів Савченко переповідає, що у СІЗО готувались до візиту медиків із Німеччини, як до генеральської інспекції. Керівництво ізолятора та охоронці у парадній формі шикувалися в коридорах.

Ілля Новіков зазначає, що суд на його прохання перенесли на 2 березня. Учора Росія мала пояснити в Європейському суді з прав людини своє бачення фактів справи Надії Савченко як делегата ПАРЄ.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще